Cum văd marii jucători din industria de resurse umane piaţa muncii în 2022. Războiul din Ucraina, creşterea ratei inflaţiei şi lupta pentru atragerea talentelor sunt principalele obstacole de care se lovesc recrutorii?

Autor: Ramona Cornea 23.06.2022

Sorina Donisa, APT: Creşterea inflaţiei afectează costul finanţării şi generează o creştere generală a preţurilor în cascadă, dar influenţează şi costul cu forţa de muncă. Bogdan Gabor, Lugera: Anul 2022 a început cu noi provocări de cap din cauza războiului pe care Rusia l-a pornit în Ucraina. Alexandra Peligrad, Smartree: Provocările cu care ne confruntăm sunt legate de criza economică adusă de pandemie, dar amplificată exponenţial de războiul din Ucraina. Oana Popescu, Humangest Group & IHM Total Consult: Aşteptările candidaţilor şi ale partenerilor noştri sunt tot mai rafinate şi implică automatizarea tot mai minuţioasă a proceselor.

Războiul din Ucraina, rata inflaţiei în continuă creştere şi lupta pentru atragerea talentelor sunt principalele bătăi de cap ale companiilor de recrutare de pe piaţa locală a muncii, după cum au spus unii dintre cei mai mari jucători de pe această piaţă pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.