Un salariu pe zi. Un tehnician laborant câştigă între 600 şi 900 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 23.06.2022

Un tehnician laborant are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 900 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Un tehnician laborant este un angajat care asistă oamenii de ştiinţă în laboratoare. Activitatea sa implică adesea lucrul cu sisteme complexe pentru a ajuta la funcţionarea proceselor şi proiectelor ştiinţifice şi pentru a ajuta la procedurile de rutină care au loc într-un laborator.

„Persoanele care aplică pentru rolul de tehnician laborant au nevoie de o bază solidă de cunoştinţe teoretice, dobândite în urma studiilor medii într-un domeniu tehnic (şcoală profesională sau liceu tehnic). Responsabilităţile diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniul de activitate şi de cerinţele specifice, cum ar fi cunoaşterea la nivel avansat a unei limbi străine sau experienţa în departamentul calităţii şi cunoaşterea tehnicilor de laborator“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs. 

„Majoritatea poziţiilor deschise în acest moment pe platforma BestJobs pentru rolul de tehnician laborant sunt în Braşov, Ilfov şi Bucureşti, iar pentru acest rol, salariul este în medie de 600-900 de euro pe lună”Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichetele de masă, asigurarea medicală, precum şi traininguri si cursuri de specializare. În prezent, 498 de posturi vacante pentru poziţia de tehnician laborant sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Braşov şi Ilfov.