Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu vicepreşedintele Google, Karan Bhatia, să vorbească despre digitalizare

Autor: Ştefan Stan 23.06.2022

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele Google, Karan Bhatia.

Principalele teme discutate au vizat consecinţele agresiunii militare ruse din Ucraina, ameninţările în domeniul securităţii cibernetice şi legate de dezinformare, transformarea digitală a României şi importanţa parteneriatului transatlantic.

Premierul a evidenţiat rolul important al României în regiune, ca pilon de stabilitate, atât în interiorul NATO, cât şi UE.

“Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei, care va transforma infrastructura administrativă într-una mai bună şi mai eficientă. Totodată, digitalizarea va facilita tranziţia ţării noastre către o economie mai sigură, dinamică şi bazată pe date, aliniată cu direcţiile strategice europene.

Întărirea prezenţei Google în România şi dezvoltarea sa locală vor contribui la consolidarea parteneriatului transatlantic şi la dinamizarea proceselor  de cercetare-dezvoltare din ţara noastră. Apreciem sprijinul oferit de Google în lupta cu ameninţările cibernetice şi dezinformarea online”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.