AROBS Transilvania, companie de IT controlată de Voicu Oprean, începe un program de răscumpărare de acţiuni de maximum 32,8 mil. lei

Autor: Eduard Ivanovici 23.06.2022

Conducerea companiei de IT AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS) a informat piaţa locală de capital cu privire la demararea unui program de răscumpărare a propriilor acţiuni ce va avea loc între 23 iunie 2022 şi 20 decembrie 2023.

Programul implică achiziţionarea de către companie a unui număr maxim de 10.936.740 acţiuni, la un preţ minim de 0,1 lei per acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre 3 lei pe acţiune şi valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de cumpărare independente de la locul de tranzacţionare unde se efectuează achiziţia. În consecinţă, valoarea maximă a tranzacţiilor poate ajunge la 32,8 milioane de lei.

„Compania poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni care sunt tranzacţionate pe piaţa pe care se efectuează achiziţia, calculat potrivit legislaţiei aplicabile (...) BRD – Groupe Société Générale a fost selectată ca societate de servicii de investiţii financiare în vederea administrării programului de răscumpărare a acţiunilor (...) Compania va raporta săptămânal în ceea ce priveşte derularea programului de răscumpărare, potrivit prevederilor legale în vigoare”, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Listate de la finele anului trecut pe piaţa AeRO a BVB, acţiunile AROBS au suferit un declin de 10% în 2022, pe tranzacţii totale de 81,2 milioane de lei, compania având astfel o lichiditate mai mare decât cea înregistrată de unii emitenţi incluşi în indicele de referinţă BET.

Controlată în proporţie de 62,3% de fondatorul şi CEO-ul Voicu Oprean, societatea plănuieşte să se transfere anul acesta pe piaţa principală a bursei.