Polonezii de la Asseco cumpără compania românească Bithat Solutions. Daniela Boboc, general manager al Bithat: „Ne-am dorit un partener cu prezenţă şi expertiză la nivel internaţional, pentru continuarea strategiei de dezvoltare”

Autor: Alexandra Cepăreanu 23.06.2022

Compania românească Bithat Solutions, care dezvoltă soluţii de stocare, digitalizare, arhivare şi management (date şi documente), cu afaceri de peste 10 mil. lei în 2021, este cumpărată de ASEE, cea mai mare companie IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii. Obiectivul urmărit de cele două companii - ASEE şi Bithat - este de a accelera dezvoltarea soluţiilor existente şi a noilor servicii dedicate clienţilor din România şi regiunea SEE.

„Bithat a experimentat o creştere rapidă în ultimii ani, iar alăturarea grupului ASEE reprezintă o oportunitate de a continua extinderea pe noi pieţe externe. Suntem încântaţi să vedem că eforturile echipei şi performanţa companiei sunt confirmate prin trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a business-ului, prin consolidarea poziţiei pe piaţa internă şi extindere pe cea globală, ca parte a Grupului ASEE. Ne-am dorit un partener strategic, cu prezenţă şi expertiză solide la nivel internaţional, pentru continuarea viziunii şi strategiei de dezvoltare”, a spus Daniela Boboc, general manager al Bithat Solutions.

Prin achiziţia Bithat Solutions, Asee România continuă planurile de extindere, având în vedere că clienţii companiei Bithat fac parte din sectoare variate de activitate, atât din rândul administraţiilor publice locale şi centrale, cât şi din sectorul privat: petrol şi gaze, utilităţi, energie, construcţii, agricultură, inginerie, FMCG, sănătate, asigurări, bănci, IMM-uri, producţie.

„Achiziţia Bithat Solutions vine să reconfirme angajamentul ASEE de a extinde portofoliul de produse şi servicii în zona de document management şi servicii online digitale. Prin consolidarea soluţiilor IT şi a expertizei oferite împreună cu Bithat, marcăm un pas important spre a deveni unul dintre principalii furnizori de pe piaţă în domeniul digitalizării”, a spus Adrian Năstase, Country Leader al ASEE România.

De asemenea, Adrian Bărcuţean, CTO şi arhitectul produsului software Bithat Solutions, a spus că achiziţia companiei româneşti „este un pas important pentru noi, atât în direcţia poziţionării ca lideri locali de soluţii de digitalizare, cât şi pentru extinderea spre alte pieţe din Europa.”

Bithat, companie românească cu capital privat 100%, a închis anul 2021 cu afaceri de peste 10 milioane de lei, înregistrând o scădere de aproape 3% faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. În acelaşi timp, profitul companiei a crescut cu peste 27% în 2021, la peste 3,6 mil. lei, arată sursa citată anterior. În cadrul companiei lucrau la finalul anului trecut 19 persoane.