Microsoft România continuă extinderea echipelor şi caută să recruteze 350 de specialişti IT pentru divizia Microsoft Development Center, care în prezent înregistrează 200 de angajaţi

Autor: Alexandra Cepăreanu 23.06.2022

Subsidiara locală a gigantului american Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente, aplicaţii şi servicii de IT, caută să recruteze peste 350 de specialişti IT pentru echipele Microsoft Development Center, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Microsoft Romania Development Center a fost înfiinţat în anul 2020, ca urmare a preluării companiei de servicii de inginerie şi design de software Movial. În prezent, peste 1.800 de persoane lucrează pentru Microsoft în România, dintre care peste 200 în cadrul Microsoft Development Center.

„Extinderea activităţii Microsoft Romania Development Center reflectă dinamismul, energia şi transformarea continuă a echipei noastre. (...) Ne dorim să valorificăm şi dezvoltăm talentul şi expertiza specialiştilor de software din ţara noastră, să le oferim posibilitatea de a crea produse şi servicii cu adevărat inovatoare cu impact global", a spus Adina Vidroiu, HR Director, Microsoft România, Grecia, Cipru şi Malta.

Astfel, Microsoft caută Ingineri Software, cu diferite niveluri de senioritate, care să proiecteze şi să implementeze scenarii pentru diversele verticale ale companiei şi ale clienţilor, care  includ o expunere la tehnologii atât de backend (C#, Java, C++/C), cât şi de frontend (JavaScript, TypeScript, React).

Compania vizează, de asemenea, Product Managers cu experienţă în ciclul de viaţă al produselor software, de la nivel mediu până la un nivel ridicat de senioritate, care să definească şi să gestioneze caracteristicile specifice ale unui produs, să asigure alinierea cerinţelor între toţi participanţii implicaţi într-un proiect şi să colaboreze îndeaproape cu echipele de Software Engineers din procesul de dezvoltare.

„Cu ajutorul noilor tehnologii, Microsoft dezvoltă şi implementează soluţii care sprijină organizaţiile din lumea întreagă să-şi valorifice oportunităţile şi să facă faţă noilor provocări generate de progresul tehnologic. Echipa de ingineri şi specialişti software se află în centrul activităţii noastre. Noii membri ai echipelor Microsoft Development Center vor avea şansa de a lucra pentru o companie a cărei cultură organizaţională se bazează pe încurajarea oamenilor să devină mai buni în ceea ce fac. Ne dorim ca angajaţii noştri să simtă că au acces la oportunităţi de dezvoltare, că pot învăţa continuu şi că pot împărtăşi lucrurile pe care le învaţă. Suntem încântaţi că, în 2022, am fost recunoscuţi ca angajatorul cel mai atractiv din România, dar şi din industria IT. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că viziunea noastră şi cultura de a pune oamenii pe primul loc au cu adevărat un impact pozitiv”, a mai spus Adina Vidroiu.