Creştere record pentru divizia de laboratoare Synevo România: plus 40% în 2021, până la 447 milioane de lei

Autor: Georgiana Mihalache 24.06.2022

♦ Synevo România, parte a grupului suedez de servicii de sănătate Medicover, are o reţea de 21 laboratoare şi 147 de centre de recoltare a probelor biologice ♦ În 2021, divizia de laboratoare medicale a avut cel mai mare ritm de creştere din ultimii zece ani.

Synevo România, cel mai mare jucător din piaţa laboratoarelor medicale, a înregistrat în 2021 afaceri de 447 mil. lei, în creştere cu 40% faţă de anul anterior, potrivit datelor transmise de companie pentru anuarul Cei mai mari jucători din economie. Ritmul de creştere din 2021 este cel mai mare înregistrat de companie în utlimul deceniu, din calculele ZF.

Planurile companiei urmăresc în continuare extinderea la nivel naţional.

„După doi ani în care pandemia a fost principala cauză generatoare de incerti­tudine, anul 2022 a adus cu el o serie de alte provocări, determinate de conflictul din Ucraina, care a debutat la mijlocul primului trimestru. Creşterea accelerată a inflaţiei de până acum, precum şi trendul ascendent prefigurat pentru următoarea perioadă, cu siguranţă vor avea un impact asupra comportamentului de consum al populaţiei“, au transmis reprezentanţii Synevo România.