Domeniul Bogdan, producător de vinuri ecologice din Dobrogea, vrea să exporte 10% din producţie în 2022, dublu faţă de anul trecut. În fermă lucrează zilnic 90 de persoane din februarie până în octombrie

Autor: Florentina Niţu 24.06.2022

Domeniul Bogdan, afacere pusă pe picioare de antreprenorul Bogdan Mihalcea, care deţine o suprafaţă de 154 de hectare de teren plantate cu viţă-de-vie în Dobrogea şi produce anual 2.500-3.000 de litri de vin, vrea să exporte 10% din producţia de vin în acest an, după ce în urmă cu doi ani a făcut primii paşi în acest sens.

„Anul acesta credem că 10% din producţia de vin va pleaca către export. De doi ani am început să facem export şi anul trecut am exportat 5% din producţie. Exportăm în Belgia, Franţa, Italia, Germania, Coreea de Nord şi Canada şi suntem în discuţii cu potenţiali parteneri din Japonia, dar ne dorim să ajungem şi în SUA. Foarte mult vin vindem în Belgia, unde avem contract cu un retailer de produse bio. Abordarea noastră de export este diferită faţă de a altor producători români, în sensul că nu vindem în retailul modern sau în comunităţile de români, ci către distribuitori mici care au contracte de vânzare în HoReCa, unde sunt clienţi cunoscători“, a spus pentru ZF Bogdan Pleşoianu, director general al companiei Domeniul Bogdan. În România, compania vinde online, în HoReCa şi în retail, în reţele precum Carrefour, Lidl şiAuchan.