Bursier la MBA. Cum susţin şcolile de afaceri managerii cu reduceri şi competiţii pentru burse

Autor: Adelina Mihai 27.06.2022

Managerii care vor să se înscrie la un program de MBA oferit pe plan local pot obţine reduceri de costuri importante dacă se înscriu din timp în cadrul programului şi dacă participă la competiţiile pe care şcolile de afaceri le derulează pentru acordarea de burse.

Discounturi de 1.500- 2.000 de euro pentru early booking şi burse care ajung să acopere o treime din costul total al programului – aceasta este oferta cu care vin şcolile de afaceri în întâmpinarea viitorilor studenţi, ca să îi atragă să se înscrie la un program de MBA.

În cazul EMBA-ului oferit de WU Executive Academy, preţul programului – de 39.000 de euro din 2021 încoace (înainte era 35.000 de euro) – a influenţat şi cuantumul burselor. „Am crescut valoarea burselor până la 200.000 de euro pentru programele Executive MBA Bucharest şi Professional MBA, pentru a sprijini cât mai mulţi manageri talentaţi să îşi atingă obiectivele educaţionale şi de carieră“, a spus Adriana Georgescu, program manager al WU Executive MBA Bucharest.

La aceste burse se adaugă şi programul burselor oferite în parteneriat cu Ziarul Financiar, unde cuantumul burselor a crescut până la 115.000 de euro.

Trei burse oferă şi şcoala de afaceri Transilvania Executive Education, care oferă programul TEE Executive Education la Cluj.

Anul acesta bursele au fost în valoare totală de 30.000 de euro şi au fost oferite de Banca Transilvania (Bursa BT Roberto Marzanati, de 15.000 de euro, care acoperă integral investiţia în programul de studii) şi de Evergent Investments (două burse a câte 7.500  de euro).

În cadrul EMBA-ului Româno-Canadian, şcoala de afaceri oferă trei burse a câte 5.000 de euro fiecare şi 12 discounturi de câte 2.000 de euro pentru cursanţii care se înscriu în prima etapă.

Un singur program de MBA (Româno-Francez) nu oferă burse sau reduceri, având în vedere „preţul competitiv“ de 6.000 de euro, acesta fiind şi cel mai ieftin program de MBA de pe plan local.