Ucraina afirmă că este alături de Moldova, pe fondul ameninţărilor din partea Moscovei

Autor: Cosmin Pirv 25.06.2022

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul ameninţărilor venite din partea Moscovei, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba, citat de The Guardian.

„Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene pe fondul ameninţărilor reînnoite venite de la Moscova. Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe ameninţări la adresa altor state, după decenii de politici eşuate bazate pe agresiune, coerciţie şi lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Declaraţia vine după ce Kremlinul a anunţat vineri că speră ca relaţiile dintre Ucraina şi Republica Moldova cu Moscova să nu se deterioreze şi mai mult după ce acestea au fost acceptate ca şi candidaţi la aderarea în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că decizia blocului a fost „bineînţeles, o chestiune internă europeană”, a relatat Moscow Times. „Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme şi mai multe probleme în relaţiile ţărilor menţionate cu noi", a spus el.