Andrei Rusu, lanţul hotelier Ensana din Sovata: Vedem o revenire uşoară în turismul balnear. Hotelurile din Sovata ale grupului au avut un grad mediu de ocupare de 46% în primele cinci luni.

Autor: Mirabela Tiron 27.06.2022

Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danubius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una dintre cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a avut în primele cinci luni un grad mediu de ocupare de 46% faţă de 34,4% în perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Vedem o revenire uşoară, timi­dă, în turismul balnear. Am avut un grad de ocupare în creştere în primele cinci luni, încep să revină turiştii din Republica Moldova, Ungaria şi Germania, dar românii rămân prin­cipalii turişti. Durata sejurului a fost în medie de 3 nopţi în primele cinci luni, dar pe iulie şi august aşteptăm turişti care vor petrece mai multe nopţi şi estimăm 90% grad de ocu­pare“, a de­clarat pentru ZF Andrei Rusu, di­rector general al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata.

Sovata este o staţiune cunoscută pentru lacurile cu ape clorurate şi so­dice, care au proprietăţi terapeutice pentru mai multe afecţiuni. În apro­pi­ere de Sovata se află şi salina Praid, de­nu­mită de specialişti „Solniţa Europei“, acesta fiind şi locul în care se face te­rapie în mine de sare încă din 1960.