Francezii de la Decathlon numesc un spaniol la conducerea operaţiunilor din România. Fostul CEO a fost promovat în India. Decathlon este liderul retailului de echipamente sportive din România, cu afaceri de 1,15 mld. lei anul trecut

Autor: Cristina Roşca 27.06.2022

Executivul spaniol Borja Sanchez conduce din această primăvară operaţiunile locale ale retailerului de echipamente sportive Decathlon, liderul pieţei de profil din România. El înlocuieşte în funcţie un alt expat, pe francezul Jean Francois Mace, care a fost promovat ca CEO al Decathlon Sports India, o piaţă mult mai mare prin prisma po­pu­laţiei extrem de numeroase şi a po­tenţialului de dezvoltare şi expansiune.

El a condus ope­ra­ţiunile Decathlon în România timp de patru ani şi ju­mă­tate, perioadă în care businessul a crescut de la 760 mil. lei în 2017 la 1,15 mld. lei la finalul anului trecut. În 2021 versus anul anterior, cifra de afaceri a companiei a avansat cu 22%, avansul fiind susţinut, cel puţin parţial, de ri­dicarea unora dintre restricţiile impuse cu ocazia pan­de­miei de COVID-19, restricţii care au avut în 2020 un efect puternic asupra comercianţilor de bunuri nonalimentare.