Afaceri de la Zero. Delia Sandu a dezvoltat în Braşov un business care furnizează servicii de supraveghere a copiilor cât timp părinţii au treabă, sub numele de Baby Parking, iar acum se gândeşte la francizare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.06.2022

În 2021, cu Baby Parking, profitul a ajuns la 50.000 de euro, iar cifra de afaceri la 250.000 de euro.

De la un loc de joacă pe care îl avea în urmă cu câţiva ani, Delia Sandu şi-a extins activita­tea de business cu un concept mai larg, căruia i-a dat numele de Baby Parking, o serie de servicii de supraveghere a copiilor în timpul în care părinţii trebuie să rezolve diverse sarcini.

„Am vrut să le oferim şi părinţilor o zonă de confort în ceea ce priveşte disponibilitatea timpului. Celor care au abonament la noi le asigurăm şi deplasarea la ei acasă, ca o soluţie de urgenţă, pentru părinţii care au neapărat nevoie să îndeplinească sarcini urgente. Astfel, cineva merge la domiciliul copilului şi stă cu el cât timp părintele participă la şedinţe sau rezolvă anumite task-uri. Suntem un serviciu non-stop“, a povestit Delia Sandu la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

În Braşov, unde a prins viaţă această idee de afacere, reacţiile au fost bune, spune ea, ceea ce a făcut-o să extindă şi mai mult conceptul, iar acum se gândeşte la francizarea lui.

„Avem două componente – programul liber ales, la dispoziţia părinţilor, şi programul zilnic educaţional, ca la grădiniţă. Avem şi animaţie pentru copii. În total, echipa numără peste 20 de angajaţi şi colaboratori.“ Tariful pentru o oră de „baby parking“ începe de la 24 de lei, copiii fiind duşi în unul dintre spaţiile dedicate. Pe timp de noapte şi în weekend, dar şi la domi­ci­liul cli­en­tului, preţul se dublează. Pentru ace­leaşi ser­vicii contractate pentru o perioadă de peste 12 ore se aplică un discount, la fel ca în cazul fraţi­lor care beneficiază de serviciile Baby Parking.

„Cine are un abonament Baby Parking poate beneficia şi de serviciul de urgenţă, la domiciliu, Nanny Parking. Acesta din urmă vine în ajutorul părinţilor ai căror copii s-au îmbolnăvit şi nu pot fi aduşi în colectivitate. Părinţii pot apela la noi pentru o zi lucrătoare maximum, cât să reuşească să-şi facă urgenţele la serviciu şi să obţină concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav.“

Anul acesta, Delia Sandu a mai deschis o divizie, pentru şcolari. În 2021, cu Baby Parking, profitul a ajuns la 50.000 de euro, iar cifra de afaceri la 250.000 de euro. „Cred că un business de succes este acela care poate acoperi o nevoie reală în piaţă. Ideea de Baby Parking mi-a venit atunci când m-am văzut în ipostaza de mamă singură, cu viaţă pro­fesională şi socială activă, neavând întotdeauna o soluţie de timp pentru fetiţa mea.“

Consider că le este mai bine copiilor într-un mediu adecvat vârstei şi intereselor lor, decât să fie nevoiţi să ia parte la sarcinile sau evenimentele adulţilor.“

De meserie profesoară de limba franceză şi limba română, Delia Sandu a pus pe roate conceptul Baby Parking în 2014, investind aproximativ 60.000 de euro în organizarea activităţii şi în alte obiecte achiziţionate de-a lungul timpului. Lunar, cheltuielile cuprind şi chiriile aferente celor trei spaţii din Braşov în care funcţionează businessul.

„În general, clienţii noştri sunt tinerii părinţi copleşiţi pe alocuri de norma full-time, 24 din 24 de ore. Sunt părinţi care au nevoie de onorarea unor consultaţii medicale, participarea la evenimente inopinate, îndeplinirea unei sarcini urgente la job sau chiar reconectarea cu partenerul. Practic, clienţii noştri sunt toţi părinţii ai căror copii nu pot fi lăsaţi singuri, nesupravegheaţi“, explică Delia Sandu.

Tariful pentru o oră de „baby parking“ începe de la 24 de lei, copiii fiind duşi în unul dintre spaţiile dedicate. Pe timp de noapte şi în weekend, dar şi la domiciliul clientului, preţul se dublează.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.