Ce puteţi citi în ediţia Business Magazin din această săptămână. Cum a ajuns un broker de asigurare care arbitrează meciuri de Liga I să investească la Bursa de Valori Bucureşti

Autor: Tibi Oprea 27.06.2022

♦ TeraPlast, Purcari, Turbomecanica, printre deţineri.

Bursa este locul de întâlnire dintre investitori şi companii, iar acţio­nariatul unei societăţi ne arată cât de diverşi pot fi cei care acced la piaţă şi activitatea lor de zi cu zi. Poate cel mai bine o ilustrează Claudiu Marcu, care a vrut să devină judecător, a început să vândă pensii private, dar a ajuns să fie broker de asigurări, în weekend arbitrează meciuri de fotbal, iar în timpul liber... investeşte.

„Am început să investesc în 2011, dar luasem înainte contact cu piaţa de capital din curiozitate. În 2006 şi 2007 am fost implicat în vânzarea pensiilor private Pilonul II şi Pilonul III. Atunci m-am instruit şi am aflat mai multe despre sistemul public de pensii“, povesteşte Claudiu Marcu, constănţean în vârstă de 36 de ani.

Claudiu învăţa atunci pentru viitorii clienţi ai Allianz-ţiriac. Ca să vândă pensii private, trebuia să înţeleagă cum funcţionează sistemul public şi ce se întâmpla în domeniu. A aflat cu ce se ocupă un fond de pensii şi unde se duc banii contribuabililor şi spune că a fost norocos că a trecut prin tot acest proces pentru că şi-a dat seama încotro ne îndreptăm.