Pesimism în Europa Centrală şi de Est: o treime din directorii de companii din România cred că businessurile lor vor scădea în următorul an. PwC: 36% dintre liderii de business din regiune cred că veniturile lor vor scădea în următorul an din cauza riscurilor, în comparaţie cu doar 15% la nivel global

Autor: Răzvan Botea 27.06.2022

Mai mult de o treime din liderii de business din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, sunt de părere că veniturile lor vor scădea în următorul an, arată studiul Global Risk Survey 2022 realizat de firma de consultanţă şi audit PwC. Spre comparaţie, doar 15% din liderii de companii la nivel global cred că businessul lor va scădea în următorul an. Principalele îngrijorări în ECE sunt competiţia, modelul operaţional, securitatea cibernetică sau contextul geopolitic.

„Pandemia a perturbat piaţa muncii şi lanţurile de aprovizionare, iar acum mediul geopolitic volatil exacerbează constrângerile legate de aprovizionare, sporeşte riscurile cibernetice, introduce sancţiuni care evoluează rapid şi pune siguranţa în prim-planul tuturor deciziilor. În acest context, instabilitatea cauzată de războiul din Ucraina este unul dintre motivele pentru care directorii din ECE, şi în special din România şi Polonia, sunt mai îngrijoraţi decât colegii lor de la nivel global“, spune Mircea Bozga, partener auditul riscului la PwC România.