(P) A creşte cu un scop: strategia echilibrată şi pe termen lung a Mazars

Autor: Publicitate 27.06.2022

Compania Mazars a fost fondată în anul 1945 şi, timp de 75 de ani, deşi prezentă în peste 90 de ţări, funcţionează ca o singură echipă, cu aceleaşi valori şi principii directoare: să acţioneze responsabil, să dezvolte echipe de înaltă calitate, administrând compania cu integritate pentru beneficiul generaţiilor viitoare.

  1. Mazars este o firmă internaţională, ce oferă servicii integrate de audit, consultanţă fiscală şi financiară, care a crescut foarte frumos şi pe piaţa din România. Cu ce provocări vă confruntaţi în acest an?

În 2020, atunci când ne-am imaginat cum ar arăta o lume post-COVID-19, cu siguranţă nu aveam în plan foarte multe provocări şi situaţii pe care, atât ca indivizi, cât şi ca societate, nu le putem controla. În primul rând, în mediul de business, toate companiile se confruntă cu o provocare comună: forţa de muncă limitată.

The Great Resignation a ajuns şi la noi în ţară şi, cu toate că angajatorii au făcut tot ce au putut pentru a veni în sprijinul angajaţilor, creşterea fenomenului de burnout a fost resimţită de majoritatea oamenilor, iar acest factor important i-a determinat pe aceştia să plece de la locul de muncă. Suntem de părere că dezvoltarea unor programe de retenţie personalizate ar putea reprezenta un prim pas în gestionarea acestei provocări.

În al doilea rând, a doua provocare se referă la parteneriatul cu autorităţile şi transformarea digitală a anumitor activităţi. Odată cu termenele ambiţioase stabilite de către autorităţile fiscale române în contextul digitalizării administraţiei fiscale, companiile au trebuit să reacţioneze prompt la iniţiativele implementate, iar experţii Mazars au venit în sprijinul lor cu diverse soluţii, astfel încât aceştia să poată lua decizii în timp real, susţinându-şi operaţiunile de afaceri.

În al treilea rând, impactul continuu al pandemiei de COVID-19, împreună cu tensiunile economice la nivelul Europei şi creşterea inflaţiei, reprezintă alte provocări, care vor testa calităţile liderilor şi rezilienţa companiilor de pretutindeni. Însă, dacă am învăţat ceva în ultimii doi ani, este că oamenii vor găsi întotdeauna o modalitate de a continua să trăiască, de a inspira, de a ajuta, de a crea noi oportunităţi, de a face faţă oricărei provocări întâlnite şi de a spera că ziua de mâine va fi una mai bună.

  1. Care sunt cele mai importante proiecte de investiţii pe care le aveţi în derulare sau pe care urmează să le implementaţi?

 

Dezvoltarea de noi experienţe digitale pentru clienţi

Trăim într-o lume în care ne dorim să avem acces la cele mai recente informaţii, de oriunde şi în orice moment. Standardele de securitate a datelor şi legislaţia devin, de asemenea, din ce în ce mai importante. De aceea, în cadrul Mazars, am creat Signals, platforma noastră digitală, care reprezintă un loc central unde clienţii noştri pot intra în contact şi pot lucra cu echipa lor din Mazars într-un mod simplu, sigur şi personal.

Signals le permite clienţilor noştri să lucreze eficient într-o aplicaţie, care îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate. Aceştia pot partaja documente online, pot aproba declaraţiile fiscale şi pot accesa direct aplicaţiile financiare. Signals oferă o conexiune 24/7 la toate informaţiile, documentele şi aplicaţiile cu o singură conectare. Peste tot şi pe fiecare dispozitiv.

Această platformă reprezintă un avantaj unic, mai ales în această perioadă, când raportările fiscale, precum SAF-T, reprezintă provocări pentru mediul de business.

Totodată, pe lângă Signals, dezvoltăm în continuare alte instrumente, cu scopul de a le oferi clienţilor experienţe digitale personalizate, prin standardizarea anumitor procese cu diverşi roboţi. În acest fel, putem îmbunătăţi satisfacţia clienţilor noştri şi îi putem sprijini în creşterea afacerilor lor.

Vasile Andrian, Head of Audit & Financial Advisory; Ella Chilea, Audit Partner; Bianca Vlad, Tax Partner; Edwin Warmerdam, Head of Tax; Răzvan Butucaru, Financial Services & Advisory Leader; Luminiţa Bornoiu, Head of Outsourcing; Dino Ebneter, Country Managing Partner.

 

Factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG)

În acest moment, când lucrăm continuu pentru construirea unei lumi mai bune, trebuie să ţinem cont de faptul că performanţa financiară a afacerilor nu ar trebui să fie tot ceea ce contează şi că aşteptările de la companii ar trebui să depăşească acest aspect. Apelul pentru un viitor mai sustenabil nu a fost niciodată mai puternic, iar misiunea de bază a firmei noastre este să răspundem la acest apel şi să ne ajutăm clienţii să accepte necesitatea sustenabilităţii. Cum facem acest lucru? Avem experţi dedicaţi care contribuie la efortul european CSRD, am dezvoltat cursuri de formare în domeniul sustenabilităţii pentru oamenii noştri şi lucrăm cu clienţii pentru a-i ajuta să se pregătească pentru raportarea ESG şi să integreze strategiile de sustenabilitate în modelele lor de afaceri.

 

  1. Cum a arătat anul 2021 pentru Mazars şi ce planuri pentru viitorul apropiat?

 

Mazars a continuat să crească în 2021, investind acolo unde contează. Am realizat parteneriate noi şi am primit cu braţele deschise foarte mulţi colegi, am îmbunătăţit ofertele şi capacităţile noastre de servicii, am avansat strategiile de CSR şi D&I, am sărbătorit toate proiectele faine şi recunoaşterea pe piaţă (prezenţă de 27 de ani în România şi creştere de două cifre), am împărtăşit perspective şi cercetări pe diverse subiecte din industrie şi multe altele.

În viitor, vom continua să investim acolo unde contează atât pentru oamenii şi clienţii noştri, cât şi pentru societate, crescând în mod responsabil şi mergând înainte cu un scop bine definit.