Măsură de criză: Milioane de japonezi au fost rugaţi să facă economie la energie electrică

Autor: Petru Mazilu 27.06.2022

Milioane de oameni din Tokyo sunt rugaţi de autorităţi să stingă luminile, din cauza unui val de căldură fără precedent care provoacă temeri legate de alimentarea cu energie electrică, potrivit Sky News.

Cererea de energie electrică este în creştere după ce temperaturile au ajuns la 40,2 grade Celsius la nord-est de Tokyo în timpul unui val de căldură „neobişnuit de intens". De aceea, oamenii sunt îndemnaţi să stea în casă şi să folosească aerul condiţionat pentru a se răcori.

Ca urmare, milioane de oameni din Tokyo sunt îndemnaţi să stingă luminile pentru a economisi energie electrică.

Oficialii japonezi spun că cererea de electricitate este în creştere după ce temperaturile au atins sâmbătă o temperatură record de 40,2C, cea mai ridicată pentru luna iunie, în Isesaki, situat la 53 de mile nord-vest de capitală.

Oamenii au fost rugaţi să folosească aerul condiţionat „în mod corespunzător", în condiţiile în care peste 250 de persoane din Tokyo ar fi fost transportate la spital cu insolaţie în weekend.

Un bărbat în vârstă de 94 de ani a murit din cauza unei presupuse insolaţii după ce a fost găsit într-o cameră fără aer condiţionat în oraşul Kawagoe, la aproximativ 12 mile spre nord-vest.

O alertă de caniculă a fost emisă sâmbătă în şase din cele 47 de prefecturi ale ţării de către Agenţia meteorologică japoneză şi Ministerul Mediului.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Industriei (METI) le-a cerut locuitorilor din capitală şi din împrejurimi să economisească energia electrică între orele 15 şi 18, în special între orele 16 şi 17.

„Vă rugăm să economisiţi cât mai multă energie, de exemplu prin stingerea luminilor care nu sunt folosite. Suntem loviţi de o căldură neobişnuită pentru acest sezon.Vă rugăm să cooperaţi şi să economisiţi cât mai multă energie electrică posibil", a precizat METI într-un comunicat.

Peste 37 de milioane de oameni trăiesc în zona metropolitană Tokyo, considerată cea mai populată din lume.