Ministerul Finanţelor a adus 1,4 mld. lei la BVB prin Fidelis. Ministrul Câciu: Programul se menţine în preferinţele investitorilor persoane fizice

Autor: Eduard Ivanovici 28.06.2022

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a listat pe 27 iunie patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de peste 1,44 miliarde de lei.

Cele patru emisiuni de titluri de stat sunt tranzacţionate sub simbolurile bursiere R2306A, R2506A, R2306AE R2406AE. Debutul titlurilor de stat Fidelis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vine după încheierea cu succes a ofertei publice din perioada 6-21 iunie.

„Programul Fidelis se menţine în preferinţele investitorilor persoane fizice care au în continuare  încredere în instrumentele de economisire oferite prin programele de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor lansate prin intermediul partenerilor noştri. Apetitul persoanelor fizice, mai ales în contextul general macroeconomic dar şi geopolitic asigură atât constanţa calendarului de emisiuni, dar şi atragerea de resurse importante de pe piaţa internă pentru finanţarea statului român”, a declarat Adrian Câciu, ministrul finanţelor.