Ce-au făcut asigurătorii RCA în primele trei luni din 2022. Creşteri record ale subscrierilor la fiecare jucător după prăbuşirea City Insurance. Euroins conduce, urmat de Allianz-Ţiriac şi Groupama

Autor: Mircea Nica 28.06.2022

♦ Piaţa asigurărilor RCA a ajuns la 2,34 mld lei în primele trei luni din 2022, mai mult decât dublul subscrierilor din perioada similară a anului trecut ♦ Prăbuşirea City Insurance de anul trecut a adus o reaşezare a pieţei, iar jucătorii au consemnat subscrieri record în T1/2022,comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut ♦ Primii doi cei mai mari jucători RCA sunt acum Euroins şi Allianz-Ţiriac, cu o pondere cumulată a subscrierilor de 55,6%

Piaţa asigurărilor RCA a început primele trei luni din 2022 cu mai bine de o dublare a subscrierilor, până la 2,34 mld. lei, în timp ce companiile de asigurări care activează pe acest segment au consemnat avansuri record a subscrierilor după prăbuşirea City Insurance, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în primul trimestru (T1) din 2022.

Euroins România conduce piaţa asigurărilor RCA în primele trei luni din 2022 cu un volum al primelor brute subscrise de 842 mil. lei, mai mult decât dublul subscrierilor din aceeaşi perioadă a anului trecut. Euroins s-a aflat pe poziţia a doua multă vreme, cu o cotă importantă din piaţa RCA.

Odată cu falimentul City Insurance, fostul lider atât al întregii pieţe, cât şi la nivelul segmentului RCA, Euroins şi-a consolidat poziţia preluând conducerea. Deşi compania a încercat începând de anul trecut să îşi schimbe strategia, portofoliul societăţii este în continuare puternic orientat către zona asigurărilor auto în proporţie de 96%.