KRUK: Datoriile neperformante deţinute de băncile româneşti s-au ridicat la 3,4 mld. euro în 2021. Pe piaţa românească au fost vândute portofolii negarantate din zona de retail şi corporate cu o valoare nominală de 339,5 mil. euro

Autor: Mircea Nica 29.06.2022

♦ Valoarea sumelor recuperate în 2021 de KRUK a ajuns la 119,9 mil. euro la nivel de grup ♦ Valoarea contabilă a portofoliilor achiziţionate era de 188,2 mil. euro ♦ Portofoliile româneşti au reprezentat în total 17% din valoarea contabilă a tuturor portofoliilor deţinute de Grupul KRUK.

Datoriile neperformante deţi­nute de băncile româneşti s-au ridicat la 3,4 mld. euro anul trecut, în timp ce pe piaţa românească au fost vândute portofolii negarantate din zona de retail şi corporate cu o valoare nominală de 339,5 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de repre­zentanţii KRUK.

„Bugetul de investiţii pentru piaţa din România permite achizi­ţionarea tuturor portofoliilor care contribuie la obiectivul de profita­bilitate. Totodată, acest buget este conceput pentru a contribui activ şi în mod semnificativ la echilibrul finan­ciar şi sustenabilitatea sistemului bancar, precum şi a sectoarelor de telecomunicaţii sau utilităţi“, au declarat oficialii KRUK despre planurile pentru acest an.

De asemenea, KRUK intenţio­nează să accelereze transformarea digitală în 2022 şi va investi în continuare în îmbunătăţirea solu­ţiilor online de plată, automati­zarea proceselor şi creşterea eficienţei operaţionale.