Pagina verde. Nicoleta Ionescu din Râşnov a fondat o afacere în zona de fashion sustenabil pentru copii şi a creat Lilutesa, cu o investiţie de 1.000 de euro

Autor: Alexandra Matei 29.06.2022

 Pentru realizarea hainelor se folosesc materiale naturale, în principal fabricate în spaţiul european, dar şi resturi de materiale de la ateliere mai mari. În plus, sunt reciclate multe broderii şi dantele mai vechi.

Nicoleta Ionescu, o antreprenoare din Râşnov, judeţul Braşov, a decis să dezvolte o afacere în domeniul modei sustenabile pentru copii, inspirată de o rochie creată special pentru fiica ei. Ea a pus acum doisprezece ani bazele brandului Lilutesa, sub care astăzi produce haine şi accesorii pentru copii realizate din materiale prietenoase cu mediul.

Businessul său a pornit cu o investiţie de doar 1.000 de euro, iar în prezent a ajuns la afaceri de 30.000 de euro şi la clienţii din toată România, dar şi la câţiva de peste graniţe, în Anglia, Olanda, Spania şi SUA.

„Lilutesa a început în 2010, cu o rochie primită de fetiţa mea, care împlinea un an. Cea care crease rochia spunea că ar vrea să facă haine pentru copii, dar nu ştie să vândă. Eu am zis că mereu am visat să vând şi să creez haine. Aşa că, într-o lună, deja planificasem să mergem la primul eveniment destinat copiilor. Numele a venit simplu, de la poreclele copiilor mei. Înainte de primul târg, am rămas singură în business şi am început această călătorie în care am devenit şi creator, şi vânzător. Atunci, aveam doi copii, acum am patru copii ai mei şi câteva sute de copii care au crescut cu hainele create de noi. Primii ani au fost mai mult pentru învăţat. Abia în ultimii ani pot spune că avem un business propriu-zis“, spune Nicoleta Ionescu, fondatoarea Lilutesa.