Pagina verde. Florin Popescu, business unit director la Rockwool România: Încercăm să explicăm de ce nu se mai poate construi ca înainte şi să arătăm că există soluţii pentru case sustenabile

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.06.2022

 Rockwool are o fabrică de vată minerală în parcul industrial Ploieşti West Park din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, unde producţia a început în urmă cu mai bine de doi ani.

Piaţa locală a construcţiilor, dar şi consumatorii trec printr-un proces de educare pentru a înţelege că există alternative privind materialele din care pot fi realizate noile generaţii de clădiri, este de părere Florin Popescu, business unit director la Rockwool România, producător de vată minerală.

„Rolul nostru este să ajutăm atât autorităţile, cât şi consumatorii finali în atingerea ţintelor de decarbonare. Şi asta facem în fiecare zi, pe şantier cu dezvoltatorii, în webinarii cu experţii din construcţii, arhitecţi, proiectanţi, în comunicarea noastră externă cu publicul larg. Încercăm să le explicăm foarte clar de ce nu se mai poate construi ca înainte. Şi să le arătăm că există soluţii sustenabile pe piaţă, pe care le pot accesa imediat, pentru a oferi case mai sigure, sustenabile, eficiente energetic şi confortabile“, spune Florin Popescu, business unit director la Rockwool România.