Un salariu pe zi. Un consultant în recrutare câştigă între 800 şi 1.000 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 29.06.2022

Un consultant în recrutare are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.000 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Recrutarea este un domeniu foarte dinamic, atât din punct de vedere al cererii pentru specialişti, cât şi al activităţii care este într-o permanentă schimbare. Pentru rolul de consultant în recrutare, pe lângă studiile superioare specializate în psihologie, sociologie sau resurse umane, cunoştinţele privind legislaţia muncii şi cunoaşterea unei limbi străine la un nivel avansat sunt „must-have“. Oferta salarială medie pentru rolul de consultant în recrutare se plasează în intervalul 800 - 1.000 de euro/lunar, în funcţie de senioritate şi experienţă. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Braşov, Bucureşti, Ploieşti şi Timişoara şi jobul se poate realiza de la distanţă“, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: pachet de bonus în funcţie de performanţe, bonuri de masă, precum şi traininguri de specializare.

În prezent, 801 de posturi vacante pentru poziţia de consultant în recrutare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Braşov, Timişoara, Ploieşti şi în regim de muncă remote.