Cel mai mare fond de pensii din Africa de Sud, cu active de 95 mld. euro, îşi majorează participaţia în cadrul Atterbury Europe, fondul de investiţii asociat grupului Iulius: Avem susţinerea acţionarilor noştri în atragerea de noi investiţii pe piaţa locală

Autor: Cristina Bellu 29.06.2022

Fondul de investiţii sud-african Atterbury Europe, asociat grupului imobiliar Iulius, fondat de omul de afaceri Iulian Dascălu, anunţă majorarea pachetului de acţiuni deţinut de cel mai mare fond de pensii din Africa de Sud - Government Employees Pension Fund, care gestionează active de aproximativ 95 miliarde de euro.

Astfel, Pareto Limited şi BVI (Business Venture Investments No. 1360 Proprietary Limited – controlată integral de GEPF din Africa de Sud, administrat de PIC) vor deţine 50% din acţiunile Atterbury Europe, prin preluarea pachetului de la RMH Property Holdings (Pty) Ltd (RMH Property), în cadrul unui proces amplu de restructurare a RMB Holdings Limited, proprietar al RMH Property, demarat în anul 2019.

Portofoliul GEPF cuprinde peste 1,2 milioane de membri activi şi 450.000 de pensionari şi beneficiari, potrivit informaţiilor transmise miercuri de oficialii Atterbury Europe.

 

„Suntem impresionaţi de modul în care proiectele noastre din România sunt îmbrăţişate de locuitori şi de atractivitatea lor pe linie investiţională, astfel că avem certitudinea că vom consolida noi proiecte care să pună în valoare potenţialul pieţei. Avem susţinerea acţionarilor noştri în demersul de a atrage noi proiecte de investiţii pe piaţa locală”, spune Henk Deist, Chief Executive Officer Atterbury Europe.

Atterbury Europe a intrat în real estate-ul local în 2017, printr-o asociere de tip joint venture cu grupul IULIUS. În prezent, fondul de investiţii are în portofoliul o cotă de 50% din proiectul Iulius Town Timişoara, o investiţie de peste 442 milioane de euro inaugurată în 2019, cea mai mare infuzie de capital realizată pe segmentul imobiliar, dar şi din reţeaua naţională Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava.

Compania de investiţii imobiliare înfiinţată în 2014 gestionează un portofoliu de proprietăţi cu o valoare de peste 1 miliard de euro în România, Serbia şi Cipru.