BCR Expert Hub. Fidelitatea celor care au accesat deja fondurile de investiţii continuă să crească. Oamenii simt nevoia de a avea un grad mai ridicat de control asupra banilor

Autor: Eduard Ivanovici 29.06.2022

Persoanele care şi-au investit banii în fonduri specializate prezintă un nivel ridicat de fidelitate, în contextul în care oamenii tind să îşi protejeze investiţiile într-un context dominat de incertitudini economice şi o complexă serie de riscuri geopolitice, conform studiului „Relaţia cu surplusul financiar”, comandat şi finanţat de Erste Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din România, şi realizat de D&D Research.

„Una dintre cele mai importante idei în ceea ce priveşte fondurile de investiţii în contextul actual este că există o fidelitate mare a celor care au investit deja în fonduri de investiţii. Toate valorile de peste 80% înseamnă foarte mult, fiind deja la 90%. Asta înseamnă că oamenii vor să îşi protejeze investiţia pe care au făcut-o şi există o anumită plasă de siguranţă pentru un interval de timp care urmează să fie determinat cu mai mare precizie în care vor avea încredere şi nu vor scoate investiţiile pe care deja le-au realizat”, a spus Dan Petre, D&D Research, prezent în timpul videoconferinţei BCR Expert Hub din 29 iunie.

Totodată, studiul surprinde o diversitate tot mai mare din punct de vedere al sumelor pe care sunt dispuşi să le investească respondenţii, arătând că oamenii îşi doresc un grad mai accentuat de control asupra banilor investiţi.

„În ultimii ani, a crescut foarte mult disponibilitatea de a investi sume mai mici în mod constant şi pe termen lung (...) S-a modificat gradul de control asupra banilor, aşa că această mutare dinspre pasivitate spre mobilitate care se observă în ultimii ani se reflectă şi aici. Deci oamenii simt nevoia de a avea un grad mai ridicat de control asupra banilor în investiţiile pe care le efectuează.”