BCR Expert Hub. Românii se îndreaptă către instrumente financiare mai sofisticate şi îşi diversifică din ce în ce mai mult mijloacele de economisire

Autor: Eduard Ivanovici 30.06.2022

♦ Fidelitatea celor care au accesat deja fondurile de investiţii continuă să crească.

Persoanele care şi-au investit banii în fonduri specializate prezintă un nivel tot mai ridicat de fidelitate, în contextul în care oamenii tind să îşi protejeze investiţiile într-un context dominat de incertitudini economice şi o complexă serie de riscuri geopolitice, se arată în studiul „Relaţia cu surplusul financiar“, co­man­dat şi finanţat de Erste Asset Management, cel mai mare admi­nistrator de investiţii din România, şi realizat de D&D Research.

„Una dintre cele mai importante idei în ceea ce priveşte fondurile de investiţii în contextul actual este că există o fidelitate mare a celor care au investit deja în fonduri de investiţii. Asta înseamnă că oamenii vor să îşi pro­tejeze investiţia pe care au făcut-o şi există o anumită plasă de siguranţă pentru un interval de timp care urmează să fie determinat cu mai mare precizie, în care vor avea încredere şi nu vor scoate inves­ti­ţiile pe care deja le-au realizat“, a spus Dan Petre, managing partner, D&D Research, prezent în timpul video­con­ferinţei BCR Expert Hub din 29 iunie.