Iulius a mobilizat 1.500 de oameni pentru construcţia Palas Campus din Iaşi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 30.06.2022

Aproximativ 1.500 de muncitori au lucrat la etapa de construcţie a proiectului Palas Campus pe care grupul Iulius îl dezvoltă în Iaşi. Complexul care va cuprinde la final şase imobile este integral închiriat, iar patru corpuri de clădire au fost deja contractate de Amazon, cel mai mare retailer online din lume.

„În total vor fi 54.000 de metri pătraţi închiriabili de birouri şi 6.000 de metri pătraţi de retail, constând în 40 de spaţii comerciale aflate la parterul clădirilor office. Investiţia este de 120 de milioane de euro, iar clădirea va fi gata anul acesta, urmând să aibă inaugurarea oficială în martie 2023“, spune Sebastian Mahu, head of asset management la Iulius.

Cea mai mare parte din Palas Campus a fost preînchiriată de Amazon, care îşi va aduce aici peste 3.000 de angajaţi. Pe lângă americanii de la Amazon, au mai semnat deja alţi zece chiriaşi, toţi cu activitate în domeniul tehnologiei şi în IT. În total, circa 1.500 de oameni au lucrat până acum la ridicarea Palas Campus, existând şi perioade când pe şantier au fost simultan 400-500 de muncitori atât români, cât şi străini, în principal din Asia.