One United Properties a cumpărat un teren de 10.700 mp în nordul Capitalei pe care vrea să construiască One City Club, dezvoltare rezidenţială de mică înălţime

Autor: Tibi Oprea 30.06.2022

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) a anunţat joi achiziţionarea unui teren situat în apropierea cartierului Floreasca şi a Lacului Tei din Capitală, cu o suprafaţă de 10.710 mp. Pe noul teren aflat în vecinătatea dezvoltării One Verdi Park şi a Bulevardului Barbu Văcărescu, compania intenţioneză să construiască o nouă dezvoltare rezidenţială de mică înălţime, care se va numi One City Club.

„Această tranzacţie prin care ne lărgim portofoliul de terenuri destinate dezvoltărilor rezidenţiale este în linie cu strategia One United Properties axată pe realizarea de investiţii în oportunităţi de dezvoltare premium, sustenabile, în zone foarte bune ale Bucureştiului, care vor contribui semnificativ atât la dezvoltarea Capitalei, cât şi la veniturile şi profitul companiei. Prin astfel de dezvoltări ne propunem să construim şi să administrăm un portofoliu imobiliar echilibrat, integrat eficient în dinamica urbană şi care să îndeplinească toate nevoile noilor generaţii”, spune Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Noua dezvoltare rezidenţială pe care compania intenţionează să o construiască pe acest teren va avea în jur de 200 de apartamente organizate în blocuri de mică înălţime, pe o suprafaţă totală de aproximativ 37.000 mp, din care 27.000 mp supraterani şi 10.000 mp subterani.

De asemenea, One City Club va integra în ansamblul său şi o zonă comercială cu facilităţi şi servicii pentru comunitate, precum sală de sport şi piscină, spaţii verzi şi de recreere, cameră unde se poate juca golf, diverse servicii.

„Poziţionarea terenului va oferi noii dezvoltări imobiliare acces rapid către zona de nord a Capitalei, inclusiv către obiective de interes precum parcul Floreasca, galeria comercială One Gallery din cadrul One Floreasca City (fosta Hală Ford) şi acces rapid atât către centrul oraşului, cât şi spre autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti”, notează compania la bursă.

Pe 27 iunie, One United Properties a demarat operaţiunea de majorare a capitalului social prin care compania intenţionează să atragă până la 470 de milioane de lei, capital care va fi investit cu prioritate în dezvoltări imobiliare noi.

În prima etapă, care se desfăşoară în perioada 27 iunie - 26 iulie, acţionarii care deţineau acţiuni ONE la data de 20 mai 2022 şi, în consecinţă, au primit drepturi preferenţiale ONER01 pe 23 mai, pot subscrie la operaţiunea de majorare a capitalului social. Drepturile nu pot fi tranzacţionate. Preţul maxim pe o acţiune ONE în Etapa 1 a operaţiunii de majorare a capitalului social este de 1,42 lei.

În plus, un acţionar trebuie să deţină 7,8 drepturi de preferinţă pentru a subscrie o acţiune nouă ONE. Preţul final per acţiune va fi stabilit după închiderea Etapei 1 şi a Etapei 2. În cazul în care preţul final este diferit de preţul maxim, diferenţa va fi returnată în conturile investitorilor.

Compania se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, precum şi în faze incipiente de discuţii sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări. Cele zece dezvoltări aflate în prezent în negocieri avansate se concentrează în primul rând pe proprietăţi rezidenţiale pentru venituri medii şi medii-mari. Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătraţi suprafaţă construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii şapte ani.

După ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro şi un potenţial profit brut de 900 de milioane de euro pentru One United Properties. Aproximativ 10% din dezvoltări vor fi spaţii de birouri şi comerciale. Compania se concentrează să investească cu prioritate în Bucureşti, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

One United Properties are 3,4 miliarde de lei capitalizare şi este deţinut în proporţie de 29,76% de OA Liviu Holding Invest şi în proporţie de 29,76% de Vinci Ver Holding, vehicule de investiţii ale lui Victor Căptanu şi Andrei Diaconescu, fondatorii companiei.

Acţiunile ONE se tranzacţionează în urcare cu 2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 140,3 milioane de lei. Spre comparaţie, indicele principal BET, din componenţa căruia face parte, are un minus de 5,9% în aceeaşi perioadă, arată datele BVB.

One United Properties a încheiat T1/2022 cu venituri consolidate de 348,7 mil. lei, în creş­tere cu 82% faţă de perioada similară din 2021, în timp ce profitul net s-a majorat cu 320%, adică a crescut de peste patru ori, până la 166,4 mil. lei, potrivit datelor din raportul trimestrial publicat la bursă.