O nouă cooperativă pe harta României. Cooperativa agricolă Bostănăria vrea să ducă pepenele din Gheorghe Doja în supermarketuri şi la export

Autor: Florentina Niţu 01.07.2022

♦ Pepenii din Gheorghe Doja, a doua cea mai mare zonă din ţară producătoare de pepeni, au ajuns deja pe rafturile retailerilor Carrefour România şi Mega Image.

Cooperativa agricolă Bostănăria din Gheorghe Doja (judeţul Ialomiţa), pusă pe picioare în a doua jumătate a anului trecut de patru producători de pepeni şi un comerciant de fructe şi legume, vrea să desfacă majori­tatea producţiei exclusiv în retail, dar ia în calcul şi piaţa externă pentru 10% din marfa din acest an.

Pepenii din Gheorghe Doja, a doua cea mai mare zonă din ţară producătoare de pepeni, au ajuns deja pe rafturile retailerilor Carrefour România şi Mega Image.

„Cooperativa a luat fiinţă în 2021, iar acesta este primul an în care producem şi desfacem pepeni în această formulă. Avem 65 de hectare cultivate cu pepeni şi nouă soiuri, iar pe 10% din suprafaţă avem pepene galben. Încercăm să reintroducem în consum pepenele verde cu miez galben. (...) Am început des­facerea producţiei în Mega Image şi în Carrefour, iar cu Carrefour facem şi marca privată a re­tai­lerului“, a spus Adrian Racoviţă, director general al companiei Microfruits, unul dintre membrii cooperativei agricole Bostănăria.