Lucian Dorobanţu, executivul român care conduce de 11 ani operaţiunile Inditex din Rusia, preia şi o funcţie regională

Autor: Cristina Roşca 01.07.2022

♦ El se va ocupa de pieţele din centrul şi nordul continentului european pentru gigantul de modă ce deţine în portofoliu mărci precum Zara, Oysho sau Massimo Dutti.

Executivul român Lucian Dorobanţu, care lucrează de 15 ani pentru grupul spaniol Inditex, proprietarul Zara, preia conducerea pieţelor din nordul şi centrul Europei. Această mutare vine ca urmare a faptului că la vârful gigantului de modă s-au realizat mai multe schimbări de management.

În cazul lui Lucian Dorobanţu, el va deţi­ne în continuare şi poziţia de country mana­ger al pieţei din Rusia pentru Inditex. Aici, spaniolii mai au filiala şi angajaţii, chiar dacă magazinele au fost închise, iar activitatea comercială sistată ca urmare a războiului ruso-ucrainean. Inditex este doar una dintre companiile care au luat această decizie după ce Rusia a invadat ţara vecină.

Lucian Dorobanţu este de 11 ani şi jumă­tate în poziţia de country manager al Inditex Rusia, una dintre cele mai importante pieţe pentru companie înainte de război, cu un total de peste 500 de magazine sub mai multe branduri. Activitatea a fost suspendată pe 5 martie, însă atunci oficialii grupului spu­neau că îşi doresc redeschiderea magazinelor cât de curând posibil. Rusia contribuia cu peste 6% la profitul de dinainte de taxe al com­paniei. Mai exact, în 2021 această piaţă obţinuse un profit de 240 mil. euro.