CAND VIN BANII DIN PNRR? Cine este Ramona Moldovan, cea care are pe mână cele 29 de miliarde de euro din PNRR, şi ce face departamentul PNRR de la fondurile europene: nu se ştie

Autor: Răzvan Botea 01.07.2022

♦ Ce face Direcţia Generală Management Mecanism de Redresare şi Rezilienţă, organism care se ocupă de coordonarea centrală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă? Doar există, potrivit informaţiilor publice.

Ramona Moldovan este directoarea Direcţiei Generale Management Mecanism de Redresare şi Rezilienţă, organism care se ocupă de coordonarea centrală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Direcţia este în subordinea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), fostul Minister al Fondurilor Europene. Acestea sunt singurele două informaţii publice de pe site-ul MIPE despre acest departament şi directorul ei: că există. Este, totuşi, vorba de o direcţie care coordonează implementarea unui plan de 29 de miliarde de lei, iar întrebările ZF despre această direcţie au rămas, până în acest moment, în aer.

Nu este foarte clar care este activitatea exactă a acestui departament, întrucât MIPE nu a răspuns solicitărilor ZF, legate inclusiv de activitatea acestei direcţii, iar pe pagina web a MIPE nu se găsesc mai multe informaţii, în afara de existenţa acestui departament şi conducerea acestuia – Ramona Moldovan, director.