Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova: Am asistat la mai mult de jumătate din tranzacţiile de peste 1 miliard de dolari în ultimii 30 de ani în România

Autor: Răzvan Botea 30.06.2022

Deloitte România a asistat mai mult de jumătate din tranzacţiile de peste 1 miliard de dolari în România ultimilor 30 de ani, a spus Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova, în cadrul evenimentului aniversar a 30 de ani de Deloitte în România, realizat cu susţinerea ZF.

„Ne-aţi adus alături în sute de tranzacţii şi voi menţiona doar câteva: preluarea Petrom, Mobifon, Automobile Craiova, Oltchim sau CEZ sau investiţiile succesive în Neptun Deep. Am avut şansa să asistăm la mai mult de jumătate din tranzacţiile de peste 1 miliard de dolari din această perioadă, dar am pus acelaşi suflet în fiecare tranzacţie, indiferent de dimensiuni”, a spus el.

Ce a mai spus Alexandru Reff la evenimentul aniversar 30 de ani Deloitte România:

Suntem cea mai mare şi cea mai veche organizaţie profesională din lume. În esenţă, suntem oameni în serviciul altor oameni, conştienţi de privilegiul şi de responsabilitatea de a ne dărui pe noi înşine în fiecare relaţie şi proiect.

În 1992, România încheia capitolul mineriadelor şi încă nu îşi începuse parcursul euro-atlantic şi nici privatizările sau reformarea economiei. Nu aveam bursă de valori, antreprenorii erau la un început timid de drum, multinaţionalele abia începeau să investească în România. Nu prea există competenţă contabilă, financiară, de management.

30 de ani mai târziu, PIB-ul României este de 10 ori mai mare, Bursa de Valori are statutul de piaţă emergentă, suntem membri de încredere ai Uniunii Europene şi ai NATO, aparţinem ţărilor cu nivel ridicat de venitor, conform Băncii Mondiale şi parcurgem drumul spre OECD.

Economia se bazează pe un mediu antreprenorial matur, vibrant, inovator şi pe sute de multinaţionale care au România ca piaţă importantă care generează valoare.

Trăim astăzi într-o ţară nouă pe care, îndrăznesc s-o spun, aţi construit-o în principal dumneavoastră, mediul de afaceri. Executivi şi antreprenori care aţi crezut în România şi care v-aţi asumat sarcina de a reclădi economia. Mediul de afaceri românesc, în 30 de ani, a înfruntat şi depăşi nenumărate dificultăţi, de la inflaţie, la crize financiare, recesiuni, austeritate, emigrare masivă, incertitudine legislativă şi, de curând, pandemie şi război la graniţă.

Am investit în oameni, dincolo de cifre. În dumneavoastră, cei care contaţi pe noi, care vă bazaţi pe noi atunci când contează cel mai mult.

Am început cu 3 angajaţi şi suntem astăzi aproape 3.000 de profesionişti în cele 9 entităţi prezente în România.