Se întorc străinii: pragul celor mai mari obiective turistice din ţară este călcat de tot mai mulţi turişti străini. În primele cinci luni din acest an, Castelul Bran a primit un număr total de 205.000 de turişti, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Miruna Diaconu 01.07.2022

Castelul Peleş, Castelul Bran, Salina Turda şi Muzeul Astra din Sibiu înregistrează tot mai mulţi turişti odată cu ridicarea restricţiilor, iar străinii revin şi ei la unele dintre cele mai importante obiective turistice din ţară.

În primele cinci luni din acest an, Castelul Bran, unul dintre cele mai populare în rândul străinilor ajunşi în România, a primit un număr total de 205.000 de turişti, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mulţi dintre aceştia au fost români, însă ponderea străinilor a început să o depăşească pe a turiştilor autohtoni în ultima perioadă.

„Odată cu eliminarea restricţiilor cererea vizitatorilor a crescut în mod evident, întâi din partea turiştilor români, apoi odată cu redeschiderea graniţelor a celor străini. Castelul Bran se bazează pe un procentaj clasic în ceea ce priveşte turismul autohton, 35-40%, faţă de cei care ne vizitează din afara graniţelor ţării, 60-65%. Cu toate acestea, în primele luni ale anului 2022, numărul turiştilor români a fost în mod clar mai mare. În momentul de faţă, numărul turiştilor străini a depăşit numărul celor autohtoni, înscriindu-ne iarăşi în tiparul menţionat mai sus“, spun reprezentanţii Castelului Bran.