S-a tras linie la IMM Invest: Programul s-a încheiat. Au fost acordate 60.000 de garanţii în valoare de 33 mld. lei

Autor: Dorin Oancea 01.07.2022

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a închis joi, 30 iunie, Programul IMM Invest România. Măsurile de ajutor continuă prin programul IMM Invest Plus, arată un comunicat.

Toate solicitarile de garantare de către IMM-uri şi înregistrate în portal au fost solutionate pănă la ora 19.00 a ultimei zile de valabilitate a programului, gradul de absorbţie a plafoanelor de garantare alocate în anul 2022 fiind de 120%.

IMM Invest România a fost principalul program guvernamental lansat încă de la debutul pandemiei COVID 19, în data de 24 aprilie 2020, fiind dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a le asigura accesul la credite bancare cu garanţii de stat şi costuri de finanţare subvenţionate. Bilanţul celor doi ani de implementare a IMM Invest înregistrează 60.000 de garanţii acordate, în valoare de 33 miliarde lei, care au susţinut credite de 40 de miliarde. În urma acestei injecţii de capital în economie, un milion de locuri de muncă au fost salvate, susţine comunicatul.

Măsurile de ajutor continuă prin programul IMM Invest Plus şi componentele acesteia — IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest.

Noul program IMM Invest Plus urmează să fie lansat în data de 1 august 2022 şi va rămâne deschis, conform prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat, până în data de 31 decembrie 2022.