Salarium şi Cyscale, două dintre start-up-urile care au “absolvit” programul acceleratorului InnovX-BCR, au câştigat locurile 2 şi 3 în competiţiile organizate în cadrul SelectUSA Investment Summit, cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite

Autor: Adrian Seceleaanu 01.07.2022

Start-up-urile locale Salarium (activ în segmentul fintech) şi Cyscale (cybersecurity), care au participat săptămâna aceasta cu susţinerea acceleratorului InnovX-BCR la SelectUSA Investment Summit, cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite, s-au numărat printre companiile care au câştigat cele mai multe voturi din partea juriilor care au urmărit preentările susţinute de firme din întreaga lume, conform unui anunţ al organizatorilor.

Mai exact Salarium a obţinut locul doi la categoria fintech, din 10 companii participante, printre care s-a numărat un alt proiect local, Credit Sky. Locul 1 fost obţinut de LOQR din Portugalia.

Cyscale a obţinut locul 3 la categoria cybersecurity, din 9 companii participante. Locurile 1 şi 2 au fost ocupate de Lydsec Digital Technology din Taiwan şi Flexxon Holdings Private din Singapore.

Plasarea pe locurile 2 şi 3 (şi chiar pe primul loc) nu le aduce start-up-urilor premii în bani dar le oferă un plus de vizibilitate şi reprezintă şi o validare importantă a planurilor de business din partea membrilor juriului, cu care au interacţionat în premieră în cadrul evenimentului.

Salarium şi Cyscale, start-up-uri care au “absolvit” acceleratorul InnovX-BCR se numără printre cele 8 companii locale care au fost susţinute să participe la evenimentul SelectUSA.

Cele opt companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR 2020-2021 şi au o cifră de afaceri sau finanţare atrasă între 50.000 de euro şi peste 1 milion de euro şi au fost selectate în funcţie de rezultatele avute în ultimii doi ani – atragerea de finanţări, parteneriate şi evoluţie cifra de afaceri.

SelectUSA Investment Summit a facilitat, în ediţiile trecute, investiţii totale de peste 58 de miliarde de dolari şi reuşeşte să atragă anual mai mult de 1.200 de investitori, din aproximativ 80 de pieţe internaţionale.

Urmăriţi aici pitchul Salarium la SelectUSA, iar aici pitchul Cyscale.