Carburanţii s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru. La un plin, economiile sunt de 25 de lei. Toţi marii retaileri au aplicat reducerea, dar diferit. Cum?

Autor: Roxana Petrescu 01.07.2022

Toate marile companii de vânzare de produse petroliere au aplicat de azi, voluntar, reducerea de 50 de bani pe litru, măsură în vigoare până la finalul lunii septembrie.

“Reducerea a fost introdusa începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioada de trei luni. Pentru un plin de 50 de litri, şoferii vor plăti mai puţin cu 25 de lei. Astfel, compania se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea preturilor carburanţilor. Reducerea va fi afişată pe totemuri, la intrarea în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, şi va fi reflectata pe bonul fiscal. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani”, au comunicat reprezentanţii OMV Petrom, informarea fiind valabilă pentru staţiile Petrom şi OMV.

“În acest moment, atât preţurile carburanţilor afişate pe totem, cât şi preţurile la pompă conţin reducerea de 50 de bani. Pe măsură ce sistemele informatice vor fi actualizate, reducerea de preţ va fi evidenţiată separat şi pe bonurile fiscale aferente vânzărilor”, explică însă reprezentanţii Rompetrol Downstream.

Ţinând cont că intervalul de timp pentru implementarea măsurii a fost unul foarte scurt, compania depune eforturi susţinute pentru ca sistemele informatice să fie actualizate în cel mai scurt timp, au mai precizat reprezentanţii Rompetrol.

“Conform OUG 106/2022, Art.1. – (2), preţul carburanţilor afişat pe totem va reprezenta preţul redus cu 50 bani/L, iar la pompă şi pe bonul fiscal se regăseşte preţul iniţial, înainte de reducere. Reducerea aplicată va fi evidenţiată pe bonul fiscal, în câmpul <<RED. VAL -0,50>>”, au explicat reprezetanţii MOL România.