Antreprenorul Raul Ciurtin îşi restructurează portofoliul: Verdino, companie ce realizează alimente pe bază de proteine de mazăre, cumpără două branduri verzi de la producătorul de conserve Prefera Foods

Autor: Cristina Roşca 04.07.2022

♦ Ambele companii sunt controlate de către antreprenorul Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi din industria de FMCG ♦ Prin această mutare, Verdino îşi dezvoltă portofoliul şi acoperă noi nişe din piaţă, pe când Prefera îşi concentrează atenţia pe activitatea de bază - producţia de conserve.

Verdino, un start-up cofondat în urmă cu mai puţin de patru ani de antreprenorii Raul Ciurtin şi Eberhart Răducanu, care realizează alimente pe bază de proteine de mazăre, a cum­părat brandurile verzi Unfished şi Green Course de la producătorul de conserve Prefera Foods din judeţul Alba. Unfished este o marcă activă pe segmentul produselor vegetale alter­native la peşte, pe când Green Course este un nume folosit pentru articole de tip ready meals, sosuri, maioneze vegane şi alternative vegetale la carne.

Ca urmare a acestui deal, Verdino îşi dezvoltă portofoliul, pe când Prefera îşi canalizează atenţia pe pro­dusele de bază, şi anume conservede. Ambele companii sunt controlate de antreprenorul Raul Ciurtin, unul dintre cei mai cunoscuţi din industria de FMCG. El este cunoscut, printre altele, că a vândut Albalact, liderul pie­ţei de lactate, către gigantul Lactalis în urmă cu circa şase ani şi jumătate.