Producătorul berii Zimbru investeşte 6 mil. lei în panouri fotovoltaice şi echipamente noi de producţie. „Vom mări sortimentaţia, ne vom dezvolta şi vom ataca noi pieţe de desfacere“

Autor: Florentina Niţu 04.07.2022

Albrau Prod, unul dintre cei mai mari pro­du­cători independenţi de bere de pe plan local, ce are în por­tofoliu mărci precum Albrau sau Zimbru, are un buget de investiţii de 6 milioane de lei pentru acest an. Principalele investiţii sunt în panouri fotovoltaice, dar şi pentru înlocuirea echipamentelor de producţie pentru a creşte produc­tivitatea şi calitatea pro­duselor, cât şi pentru automati­zarea instalaţiilor existente ca să scadă consumul energetic, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Fabrica de bere din Oneşti (jud. Bacău - n. red.) este o fabrică automatizată, ne adaptăm noilor tehnologii, aşa că putem produce o gamă mare de bere începând de la bere 0,0% alcool, până la bere de 7,2% alcool, precum şi specia­lităţi, cum sunt berea neagră şi berea cu arome“, a spus Luminiţa Martin, directorul general al Albrau Prod. Ea a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării ediţiei din 2022 a catalogului Cei mai mari jucători din economie.