Laszlo Szalontai, head of sales pentru Europa Centrală şi de Est la Nextbase: Piaţa românească de camere de bord se maturizează rapid, iar consumatorii preferă să plătească pentru a schimba un dispozitiv cu funcţii de bază cu un produs premium şi avansat tehnologic

Autor: Alexandra Cepăreanu 04.07.2022

„Consumatorii caută camere de bord care să includă conectivitate 5G, alerte live sau inteligenţă artificială. Tehnologia transformă maşina într-o extensie a locuinţei“.

Consumatorii români au început să acorde mai multă importanţă siguranţei propriilor autovehicule şi caută să implementeze camere de bord care integrează noile tehnologii, precum inteligenţa artificială şi conectivitatea 5G, preferând să plătească mai mult pentru a avea cele mai noi dispozitive tech implementate pe maşinile lor, a declarat într-un interviu pentru ZF Laszlo Szalontai, head of sales pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Nextbase, companie britanică de tehnologie care produce dash cam-uri.

„Principalul motiv pentru care am decis să intrăm pe piaţa din România a fost cererea crescută pentru produse premium, cum ar fi funcţia de urgenţă SOS. Vedem că piaţa românească se maturizează rapid. Consumatorii sunt gata să facă următorul pas în schimbarea dispozitivului lor de bază cu un produs mai avansat şi mai premium. Acest lucru este arătat în mod clar şi de valoarea unitară crescută a vânzărilor cu amănuntul“, a spus Laszlo Szalontai, adăugând că oamenii caută camere de bord care să includă tehnologii precum inteligenţă artificială, conectivitate 5G sau alerte live.