Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Absolvenţii de programe de MBA se îndreaptă din ce în ce mai mult spre antreprenoriat sau intraprenoriat

Autor: Ramona Cornea 04.07.2022

Absolvenţii de programe de MBA sau EMBA se îndreaptă din ce în ce mai mult spre antreprenoriat sau intraprenoriat, afirmă Laura Lăzărescu, managing partner al Bucharest International School of Management (BISM), şcoală de business din România care oferă programe de EMBA din anul 2005, cu 600 de absolvenţi.

„Din punct de vedere al tendinţelor, observăm din ce în ce mai mult interes pentru a dezvolta proiecte noi, fie ca antreprenori sau intraprenori. Studenţii noştri vor să înţeleagă toate aspectele lansării unei linii de business noi sau a unui start-up, astfel încât să poată face această implementare în companiile în care lucrează sau pentru a fonda businessuri noi“, a declarat Laura Lăzărescu pentru ZF.

Deşi în business unele aspecte se schimbă frecvent, precum apariţia şi dezvoltarea de noi instrumente tehnologice, pe partea de leadership este mai multă constanţă, mai spune ea.

„Abilităţile şi atitudinile care fac ca un lider să fie performant au rămas legate de a fi concentrat pe misiunea organizaţiei, pe a stabili şi a urmări adoptarea unui set de valori care să susţină performanţa şi a dezvolta medii nurturing pentru oamenii din echipă, în care ei să se simtă autonomi, să lucreze către un scop comun şi să obţină rezultate.“