Affidea achiziţionează două centre medicale în Deva şi Alba Iulia

Autor: Georgiana Mihalache 04.07.2022

Affidea, cel mai mare jucător din piaţa de imagistică medicală, a achiziţionat două centre medicale Phoenix în Deva şi Alba Iulia, ajungând astfel la 38 de unităţi la nivel naţional, potrivit unui comunicat de presă.

Cele două clinici furnizează servicii de imagistică medicală (RMN, CT, Dexa), precum şi consultaţii în diverse specialităţi medicale (Neurochirurgie, Oncologie, Reumatologie, Oncologie) şi au fost înfiinţate în 2016.

“Affidea România continuă planul de expansiune la nivel naţional, ca urmare a cererii crescute din partea pacienţilor, care îşi doresc servicii medicale la standarde internaţionale, precum cele din centrele noastre. Ne dorim să fim prezenţi în cât mai multe zone geografice din România“, a spus Răzvan Predica, Country Manager Affidea România.

În mai 2021, Affidea a mai anunţat o preluare a centrelor de diagnostic Phoenix din Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Deva şi Mediaş, potrivit site-ului companiei.

În România, Affidea deţine un număr total de 38 de centre cu servicii de radiologie imagistică şi medicină nucleară, servicii clinice integrate (consultaţii de specialitate şi spitalizare de zi) şi de medicină de laborator (analize medicale). Anual, compania generează afaceri de 225 mil. lei.

Anual, în cadrul centrelor Affidea Hiperdia vin peste 1,5 milioane de pacienţi, pentru servicii de imagistică, consultaţii de specialitate şi analize de laborator.

În aceste tranzacţii, Affidea a fost asistată juridic de echipa de avocaţi coordonată de Av. Lucian Poenaru din cadrul “Rizoiu & Poenaru”, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax SRL, în colaborare cu TS Partners.