Primăria Cluj-Napoca vrea să cumpere cu 6,5 mil. euro sediul clădirii BCR din centrul oraşului

Autor: Laurentiu Cotu 04.07.2022

Primăria Cluj-Napoca vrea să achiziţioneze clădirea BCR de 7 etaje din zona centrală a oraşului, de pe strada George Bariţiu, imobilul fiind estimat la peste 6,5 milioane de euro. Consilul local a aprobat în şedinţa de luni, 4 iulie, exercitarea dreptului de preempţiune pentru achiziţia clădirii BCR, de pe strada Bariţiu, iar fondurile necesare achiziţiei vor fi alocate de la bugetul local. Achiziţia ar fi necesară pentru relocarea centrului pentru cetăţeni de pe strada Moţilor 7, care urmează să fie demolat odată cu începerea lucrărilor la proiectul de metrou.

’’Sediul BCR corespunde nevoilor noastre. Te muţi într-o casă nouă, care are deja configuraţia propice făcută, cu ghişee pentru public, cu birouri. Investiţia poate fi amortizată în 9 ani de zile, în condiţiile în care clădirea rămâne în patrimoniul primăriei şi poate fi ulterior exploatată - dată în chirie). Este nevoie de mai mult spaţiu pentru cei peste 2.000 de funcţionari din administraţia locală’’, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, în şedinţa de Consiliu Local. 

Preţul de achiziţie urmează să fie stabilit prin negociere, pentru care va fi înfiinţată o comisie specială. Terenul de sub clădire aparţine primăriei Cluj-Napoca şi a fost concesionat către bancă. Clădirea are o suprafaţă de 1.035 mp.