Darian Vicol, cofondator Vagabond Studio / Made by Society: Ne concentrăm atenţia pe Europa, unde vrem 15 magazine în trei ani. Orice magazin de afară ar trebui să aibă vânzări de cel puţin 2,3 mil. euro pe an, cât cel din AFI Cotroceni

Autor: Cristina Roşca 05.07.2022

Retailerul român de modă Vagabond Studio/ Made by Society a închis anul trecut cu o reţea de 12 magazine offline în România, alături de un magazin online propriu În primăvara acestui an, compania a inaugurat prima unitate offline din afara graniţelor, la Londra Businessul este integrat, având producţie proprie.

Darian Vicol, cofondatorul Vagabond Studio / Made by Society, una dintre cele mai puternice mărci româneşti de modă prin prisma vânză­ilor şi a dimensiunii reţelei de magazine, spune că în perioada următoare atenţia companiei se îndreaptă către expansiunea dincolo de graniţele ţări, în alte pieţe europene. Antre­prenorul a fondat şi dezvoltat acest business alături de fratele său Andrei.

„Focusul dezvoltării noastre e acum Europa. Orice magazin de afară ar trebui să aibă vânzări cel puţin la fel de mari ca cel din AFI Cotroceni, care e cel mai bun al nostru. Acesta vinde de 2,3 mil. euro pe an. În Europa, vrem 15 magazine în trei ani.“

Povestea Vagabond Studio începe să se scrie în 2014, când cu un buget de 20.000 de euro a fost deschis un magazin pe Bulevar­dul Unirii. Patru ani mai târziu, a apărut primul magazin din mall.