Last call pentru joburile la stat: Ultimele zile până la îngheţarea angajărilor la stat au venit cu o efervescenţă mai mare în concursurile de recrutare

Autor: Ramona Cornea 05.07.2022

Guvernul a decis să suspende angajările la stat începând cu 1 iulie şi până la finalul acestui an pentru a diminua cheltuielile cu personalul ale instituţiilor publice În prezent, numărul angajaţilor din sectorul public este de aproape 1,27 milioane de persoane În anul 2022, cheltuielile de personal reprezintă 22% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Procesul de recrutare în sectorul public a mers pe repede-înainte şi chiar s-au făcut nişte proceduri anormale.

Guvernul a suspendat angajările la stat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2022 pentru pentru a reduce din cheltuieli şi pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar. Astfel companiile de stat şi instituţiile publice au avut termen până pe 1 iulie pentru a începe concursurile de recrutare pentru a ocupa poziţiile libere.

Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, spune că procesul de recrutare în sectorul public a mers pe repede-înainte în această perioadă.

A mers chiar pe foarte repede înainte şi chiar s-au făcut nişte proceduri anormale, există un minister care a început procedurile de anul trecut şi acum, pe ultima sută de metri, a făcut o procedură care de fapt nu respectă minimul de siguranţă. Au fost 100 de posturi scoase la concurs în total acolo, pe diferite zone – erau şi în corpul diplomatic şi în partea de execuţie, a spus liderul sindical pentru Ziarul Financiar.