Un salariu pe zi. Un specialist în infrastructură IT câştigă între 900 şi 1.500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 09.07.2022

Un specialist în infrastructură IT are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Un alt job bine plătit este acela de specialist infrastructură IT. Pentru acest rol, sunt necesare studii universitare de licenţă la o facultate cu profil tehnic - informatic şi cunoştinţe privind instalarea, configurarea şi administrarea sistemelor de operare, de configurare şi depanare a infrastructurilor hardware specifice centrelor de date, dar şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională, precum engleza.

Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Timişoara, Arad, Bucureşti, iar oferta salarială medie pentru această poziţie este de 900 - 1.500 de euro pe lună, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichete de masă, decontarea transportului, abonament la servicii medicale, bonusuri de performanţă şi traininguri de specialitate.

În prezent, 727 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în infrastructură IT sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Timişoara, Arad şi Bucureşti.