Cum să locuieşti mai bine. Care sunt tendinţele următorilor ani în materie de bucătării. Lemnul şi marmura sunt favorite, vitrinele şi iluminarea cu LED devin populare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.07.2022

♦ Bucătăriile cu insulă rămân preferatele designerilor de interior şi au fost inovate în diferite moduri în cadrul EuroCucina.

Lemnul şi marmura sunt materialele preferate în ceea ce priveşte alegerile producătorilor de mobilier şi alte elemente din bucătării, este concluzia arhitectului Victor Grosu după Salone del Mobile Milano 2022, cel mai important eveniment anual din lume dedicat designului, care a avut loc anul acesta între 7 şi 12 iunie.

EuroCucina, cea mai importantă expoziţie dedicată bucătăriilor, are loc o dată la doi ani în cadrul Salone del Mobile şi setează tendinţele în domeniu pentru următorii ani. Cei mai importanţi producători de mobilier de bucătărie din lume îşi prezintă acolo noutăţile în design şi tehnologie. „O tendinţă observată la mai multe branduri o reprezintă prelucrarea 3D a fronturilor de mobilier din lemn, MDF sau chiar metal“, mai spune Victor Grosu. El este fondatorul Hype Projec, o companie axată pe segmentul rezidenţial de lux, şi Grosu Art Studio, un business dedicat proiectelor din zona HoReCa, pentru care oferă servicii de consultanţă şi design interior.