Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a câştigat un proiect european de peste 13 mil. euro pentru digitalizare

Autor: Laurentiu Cotu 05.07.2022

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a accesat un proiect european de 64,3 mil. lei (peste 13 mil. euro), finanţat prin PNRR, pentru dotarea cu infrastructură digitală în scop didactic şi de cercetare. Proiectul prevede dezvoltarea a 15 laboratoare  dedicate modernizării/digitalizării unor programe educaţionale, potrivit unui comunicat de presă transmis de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

’’Mă bucură această oportunitate oferită comunităţii academice a UBB prin PNRR (…). Vine la timp, în contextul transformărilor profunde prin care trece UBB. Ca să fiu sincer până la capăt, mi-ar fi plăcut, totuşi, ca proiectul să permită o digitalizare mai generală şi mai profundă a universităţilor -  autorităţile focalizând sprijinul financiar, prin activităţile eligibile, oarecum pe actul educaţional şi parţial pe cercetare, lăsând zona administrativă şi zona de servicii către societate mai slab reprezentate (…). Oricum, UBB încearcă să îmbunătăţească prin forţe proprii acest demers fundamental pentru o universitate modernă, iar ca semn de seriozitate UBB va aduce în acest proiect aproximativ 10 milioane de lei din surse proprii’’, a declarat Daniel David, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani - 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe).