Cum ne pregătim de criză. Liviu Şotre, Lidas Tulcea: Sunt provocări mari cu noile costuri la utilităţi, materiale de construcţii şi cu găsirea forţei de muncă, dar trebuie să ne adaptăm

Autor: Mirabela Tiron 06.07.2022

♦  Compania Lidas a demarat construcţia pentru a doua fabrică de panificaţie, în Cataloi,  o investiţie de 46 de milioane de euro.

Compania Lidas din judeţul Tulcea, controlată de antre­prenoarea Elena Anastase, care deţine o fabrică de panificaţie în localitatea Mineri din Tulcea, dar şi propria reţea de magazine, a finalizat anul trecut cu afaceri de 86,6 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de anul anterior, iar pentru acest an a bugetat o creştere cu 10% a businessului.

„Trebuie să ne adaptăm la tot ce se întâmplă acum în piaţă, la noile preţuri ale energiei, la preţul materialelor de construcţii şi la găsirea angajaţilor. Sunt provocări mari, este greu  să ne raportăm la anii trecuţi. Este o criză, dar eu sunt optimist şi o văd ca o nouă reaşezare. Suntem în negocieri cu constructorii şi furnizorii, trebuie să fim gata cu noua fabrică de panificaţie până la finalul acestui an“, a spus pentru ZF Liviu Şotre, directorul general al Lidas.

Compania Lidas a demarat construcţia pentru a doua fabrică de panificaţie, în Cataloi,  o investiţie de 46 de milioane de euro,  jumătate  din sumă fiind asigurată printr-un ajutor de stat. Fabrica ce trebuie să fie gata până la 1 decembrie va avea două linii de producţie, aici se vor produce produse de panificaţie şi patiserie congelată. Aceasta este una dintre cele mai mari investiţii din sectorul de panificaţie din ultimii ani şi printre cele mai  mari făcute de un antreprenor român.