Pagina verde. Frank Pietrucha, cofondator al IonFuture, o firmă care furnizează soluţii pentru purificarea apei şi a aerului: Prin reducerea formării de calcar şi rugină se pot economisi între 1% şi 5% din consumul de energie

Autor: Alexandra Matei 06.07.2022

IonFuture reprezintă două companii cu sediul în SUA, şi anume Iorex, pentru soluţii de apă şi conducte, şi AtmosAir, pentru soluţii de aer, iar în România societatea s-a înfiinţat în urmă cu aproximativ o lună IonFuture are sediul central în Bucureşti şi este controlată de Florin Pîrlea, administrator şi acţionar majoritar, şi Frank Pietrucha, cofondator şi acţionar minoritar.

Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe români să pună pe primul loc sănătatea şi să fie mai conştienţi şi mai preocupaţi de calitatea aerului pe care îl respiră şi a apei pe care o beau, spune Frank Pietrucha, cofondatorul companiei IonFuture, care furnizează soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi a aerului prin ionizare.

IonFuture reprezintă două companii cu sediul în SUA şi anume Iorex, pentru soluţii de apă şi conducte şi AtmosAir, pentru soluţii de aer, iar în România societatea s-a înfiinţat în urmă cu aproximativ două luni.

„IonFuture a fost înfiinţată recent - mai 2022 - pentru a oferi o tehnologie în îmbunătăţirea calităţii apei pe care o beau românii şi a calităţii aerului pe care îl respiră.“

„Printr-un proces numit ionizare, produsele noastre îndepărtează particulele mici din apă şi aer şi neutralizează aceste elemente. Am văzut o conştientizare tot mai mare în rândul românilor cu privire la problemele legate de calitatea aerului şi a apei în comunităţile lor în urmă cu câţiva ani, dar pandemia de COVID-19 a adus cu adevărat aceste probleme în prim-plan.“

„Oamenii se gândesc mult mai mult la problemele de mediu şi la modul în care acestea le influenţează sănătatea şi calitatea vieţii“, a spus Frank Pietrucha, cofondator al IonFuture.

IonFuture comercializează tehnologiile sale atât către întreprinderile comerciale, cât şi către municipalităţi.

„Vedem hoteluri, spitale, clădiri rezidenţiale şi alte unităţi comerciale ca obiectiv principal pentru produsele noastre. Avem o mulţime de ţevi vechi în România, iar Iorex poate avea un impact asupra îmbunătăţirii calităţii apei pentru oraşe întregi“, spune Frank Pietrucha.

El adaugă şi că toate soluţiile IonFuture sunt personalizate pentru fiecare spaţiu, astfel că fiecare proiect are un preţ diferit. Mai mult, clienţii potenţiali trebuie să furnizeze programe mecanice ale clădirii lor pentru stabilirea preţurilor exacte.

„Prin îmbunătăţirea eficienţei transferului de căldură şi prin reducerea formării de calcar şi rugină, se pot economisi între 1% şi 5% din consumul de energie. Unii dintre clienţii noştri au observat o reducere cu 20% a costurilor de energie“, a mai adăugat cofondatorul IonFuture.

Produsele AtmosAir sunt importate în România din SUA, iar produsele Iorex sunt asamblate în Coreea de Sud. Cofondatorul IonFuture spune că are planuri de a-şi creşte personalul tehnic şi de vânzări înainte de a investiga opţiunile locale de producţie. El se aşteaptă ca cererea să crească pe măsură ce şi acceptarea produselor va creşte.

IonFuture are sediul central în Bucureşti şi este controlată de Florin Pîrlea, administrator şi acţionar majoritar, şi Frank Pietrucha, cofondator şi acţionar minoritar.