Grupul Dr. Max, cu farmacii şi distribuţie în România, are 940 mil. euro din refinanţare bancară pentru dezvoltare la nivel european

Autor: Georgiana Mihalache 06.07.2022

În România, Dr. Max mizează pe investiţiile în zona logistică, având planuri de creştere a diviziei locale de distribuţie de medicamente l 290 mil. lei este bugetul de investiţii doar în România în 2022.

Dr. Max Group, care deţine în România o reţea de 739 de far­ma­cii sub brandurile Dr. Max şi Sensiblu, dar şi distribuitorul de medicamente Mediplus, a obţinut o refi­nan­ţare de 940 de milioane de euro, bani care vor merge spre creşterea strategică, potrivit unui anunţ al companiei.

„Prin intermediul acestei refinanţări, care reflectă expansiunea de până acum şi potenţialul de creştere din viitor, Dr.Max Group a obţinut resursele financiare pentru a continua dezvoltarea şi implementarea stra­tegiei omnichannel“, a spus Thomas Bornemann, CFO al Dr.Max Group. În decembrie 2017, farmaciile Sensiblu şi distribuitorul de medicamente Mediplus au intrat în portofoliul Penta Investments, un fond de investiţii ceh care a cumpărat cele două companii din grupul A&D Pharma pentru circa 350 mil. euro, potrivit surselor ZF, cea mai mare tranzacţie din piaţa retailului farmaceutic.